توفان ۸۲

من برگشتم

توفان ۸۲

من برگشتم

جادوی ترس

 

 

خیلی ها می گویند :« کعبی نباید پاس به عقب می داد» عده ای می گویند:« مثل همیشه مشکل بازی با پای میرزاپور مثل بسیاری از مشکلات دیگرش کار دست تیم ملی داد». بعضی ها می گویند:« آخه اونجا هم وقت سوتی دادن بود که رحمان توپ رو اون طوری لو داد» یک عده دیگه هم دوباره به دیوار کوتاه معدنچی مراجعه کردند و تعویض کریمی و بازی ضعیف معدنچی را علت اصلی باخت تیم عنوان می کنند والبته خیلی ها هم سراغ علی دایی و ده نفره بازی کردن ایران می روند. خوشبین ها هم به دیر رسیدن مصدومان و عدم آمادگی آنان اشاره و اشتباهات تصادفی را ملامت می کنند.

 

اما من عقیده دارم باخت تیم از آنجا شروع شد که سوت آغاز نیمه دوم به صدا در آمد . تیم به طور وحشتناکی عقب نشینی کرده بود وبازیکنان تمایلی به حمله نداشتند آنها هر بار توپ را به سوی زمین مکزیک دور می کردند تا دوباره در محل خود استقرار پیدا کنند و روز از نو و روزی از نو. طبق اون تجربه ای که همه ما ایرانیها از تاریخ فوتبالمان داریم باخت در اعماق دلمان فریاد میزد. اما همچنان با آرزو به صفحه تلوزیون چشم دوخته بودیم و با تکلهای رحمان به خود دلداری می دایم . می شد صدای بوق های معروف ایرانی را از ورزشگاه شنید که حمله را التماس می کردند کاری که ما می توانستیم و اصلا در فوتبال فقط این مورد را نسبتا خوب بلدیم. اما فایده ای نداشت این تیم جادو شده بود. در بین دو نیمه این تیم جادو شده بود. باز هم یک جادوگر به جان تیم ما افتاد اما این بار از داخل رختکن تیم ملی. برانکو چنان ترسی در جان تیم تزریق کرد که تمام تیم را به فکر محافظه کاری انداخت تمام توصیه های او بوی محافظه کاری ، حفظ نتیجه ، ترس از باخت و ارضاء می داد. آری اینچنین شد که ما با وجود دریافت گل دیگر نتوانستیم بلند شویم چون این بار کسی که به ما حمله می کرد از روبرو نبود بلکه ما از پشت خنجر خورده بودیم . مردی که در تمام بازیهای تیم ملی می توان نشانه های شخصیت بزدل او را دید این بار مانعی بر سر را ه جاه طلبی ما شد. ما چیزی با یک نتیجه تاریخی  فاصله نداشتیم اما جادوی ترس این رویای دست یافتنی را از ما گرفت .

ما باختیم

 

خیلی ها گریه کردند . خیلی های دیگر عصبانی بودند. یکشنبه شب هیچ ایرانی دل و دماغ درس ت حسابی نداشت . بسیاری که با صرف هزینه های گزاف از سراسر دنیا برای فریاد زدن نام وطن و دیدن جنگیدن شرافتمندانه ملی پوشانشان دور هم جمع شده بودند گریان و شرمنده در مقابل همتایان مکزیکی خود ورزشگاه را ترک کردند آنها فقط عده ای بزدل را دیدند که برای شکستن غرورشان هم قسم شده بودند.شاید اگر در مقابل تیمی قویتر حتی سنگین تر شکست می کردیم هیچ کس خم به ابرو نمی اورد ولی درد آور این است که ما براحتی می توانستیم آنها را شکست بدهیم .

 

لعنت به ترس

لعنت به بزدل

لعنت به برانکو

 

با این حال من معتقدم ما اگر خودمان باشیم پرتغال و آنگولا را شکست می دهیم و صعود می کنیم پرتغال و آنگولا نشان دادند که اصلا قدرتمجند نیستند. دیگر نمی دانم چه بگویم اما نمیدانم چرا خیلی امید دارم .

 

 

 

368 روز و 12 ساعت و 27 دقیقه و 59 ثانیه تا شروع بازی ایران - پرتغال

در سوگ ریحانه رسول خدا (ص)، حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا (س)

 

شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) بر تمام شیعیان و دوستداران آن حضرت تسلیت باد

 

زهرا عصاره عصمت است. زهرا، آیینه پاکی است. زهرا زلال کوثر است. ای همیشه جاری! ای بهار کوتاه! ای ترنم باران وحی! در شکوه مقام تو حیرانم که معنویت رشته های چادرت دست نیاز می آویزد و معرفت به غبار آستان خانه ات بوسه می زند. برهوت این دنیای خاکی شایان میزبانی چشمه سار همیشه جاری تو را نداشت. تو که در آیینه زخم ها و داغ ها و در هجران پدر غریبانه زیستی و در وداع شبانه ات با پهلویی بیمار، خانه گلین را به امید آغوش بهشتی پدر ترک گفتی...

چگونه فیلتر می کنند؟

فیلترینگ و مسدود کردن سایتهای اینترنتی عموما به چند طریق انجام می پذیرد

SmartFilter On-box Technology


1-فیلترینگ سایتهای اینترنتی از طریق قرار دادن آدرس سایتها در لیست ممنوعه
فیلتر بر اساس آدرس سایت که رایج ترین نوع فیلترینگ است. مثلا برای فیلتر کردن این آدرس
www.yahoo.com فقط همین آدرس را در لیست ممنوعه وارد کرده و مسدود می کنند.
2-فیلترینگ سایتها از طریق آپی آدرس آنها
روش دوم فیلتر کردن آی پی آدرس سایتها است.هرسایتی از یک آی پی آدرس تشکیل شده که در واقع هنگامی که آدرس سایت را وارد می کنید،آدرس به یک آی پی که معمولا تعدادی عدد است و از چهار قسمت تشیکل شده که با نقطه از هم جدا می شوند.مثلا هر گاه شما آدرس این سایت
www.yahoo.com را وارد می کنید به یک آدرس مثلا 216.109.118.68 متصل می شوید که این درواقع آی پی آدرس سایت یاهو است.
این نوع فیلترینگ نسب به فیلترینگ بر اساس آدرس سایت(
www.yahoo.com) ، در ایران کمتر رواج دارد و سایتهای را می توانید پیدا کنید که فیلتر شده اند اما آدرس آی پی آنها فیلتر نشده.هر سایتی که این حالت را داشت با وارد کردن آی پی آدرس آن می توان وارد آن سایت شد بدون فیلتر.برخی تصور می کنند که وارد کردن آی پی یک سایت برای ورود به آن یک روش عبور از فیلترینگ است و فکر می کنند که از فیلتر آن سایت عبور کرده اند.در حالی که این طرز فکر در مورد آی پی آدرس سایتها کاملا اشتباه است.زیرا اصلا فیلتر وجود ندارد که بخواهیم از آن عبور کنیم.سایتی که آی پی آدرس آن فیلتر نشده باشد،می توان وارد آن شد.ولی اگر آی پی آدرس سایت مورد نظر را هم مسدود کنند،در صورت وارد کردن آی پی سایت هم به فیلتر برخورد می کنید.می توانید برای درک بهتر این موضوع آزمایشی را انجام دهید.
چند سایت فیلتر شده را در نظر می گیریم و آی پی آدرس آنها را بدست می آوریم.برای بدست آوردن آی پی آدرس هر سایتی روشهای متفاوتی وجود دارد.سایتهای هستند که با دادن آدرس سایت مورد نظر به آن ، آی پی آدرس آنرا
نمایش می دهند:
http://www.wannabrowser.com


http://www.samspade.org/t/ipwhois?a


این دو سایت از بهترین ها در این مورد هستند که به احتمال فراوان در اکثر آی اس پی های ایران فیلتر شده اند.
اما روش دوم برای بدست آوردن آی پی آدرس سایتها استفاده از فرمان ping در Ms Dos است.برای اینکار ابتدا در RUN ویندوز
واقع در منوی
Start دستور cmd را تایپ کنید تا Ms Dos اجرا شود.سپس فرمان ping را به این ترتیب وارد کنید:
ping www.yahoo.com

به جای www.yahoo.com آدرس سایت مورد نظر و تایپ کنید و کلید اینتر را بفشارید.آی پی آدرس سایت مورد نظر نمایش داده می شود.
پس از بدست آوردن آی پی آدرس آنرا به این ترتیب در
Address Bar اینترنت اسکپلورر وارد کنید:
http://216.109.118.68
به جای
http://216.109.118.68 ، آی پی آدرس سایت مود نظر را وارد کنید.
حال اگر آی پی آدرس آن سایت مسدود نشده باشد،می توانید بدون هیچ مشکلی وارد آن سایت شوید.اما اگر غیر از این باشد با پیغام همیشگی فیلترینگ برخورد خواهید کرد.
این نکته را در نظر داشته باشید که این روش برای عبور از فیلترینگ اینترنت نیست و فقط برای کسب اطلاع و آموزش در اینجا قرار داده شد.زیرا آی پی آدرس اکثر سایتهای فیلتر شده در ایران،مسدود شده اند.
3-فیلترینگ براساس واژه یا حروف ممنوعه
این نوع فیلترینگ در یکی دو سال اخیر در ایران مرسوم شده، به این ترتیب است که یک کلمه ی بخصوص را در نظر می گیرند و آن کلمه را در لیست ممنوعه قرار می دهند.در این صورت اگر شما آدرس سایتی را در اینترنت وارد کردید که در آن کلمه ای
واقع در لیست ممنوعه،وجود داشته باشد،به فیلتر اینترنت برخورد می کنید.حتی اگر مطالب آن سایت در چارچوب قوانین آن کشور فیلتر کننده باشد.معروفترین کلمه ای که در ایران فیلتر شده، واژه ی
SEX است.شما در هر شرایطی اگر آدرس سایتی را وارد
کردید که کلمه ی
SEX جزئی از آدرس آن بود،آن سایت فیلتر خواهد بود.حال اگر در موتورهای جستجوگر مثل گوگل و یاهو وارد کنید یا مستقیما در Address Bar اینترنت اکسپلورر.دلیل اینکه این کلمه را در اکثر موتورهای جستجوگر نمی توانیدجستجو(سیرچ) کنید، همین مشکل است.
زیرا اگر دقت کنید هنگامی که شما واژه ی
SEX را در یک موتور جستجوگر مانند گوگل ، جستجو می کنید،به یک آدرس منتقل می شوید که در آن کلمه ی SEX وجود دارد و به همین دلیل به فیلتر برخورد می کنید.البته این نوع فیلترینگ در برخی آی اس پی ها متفاوت است و در برخی شدید و برخی دیگر ضعیفتر است.ممکن است کلمات دیگری هم فیلتر شده باشند.اگر چنین باشد اگر آدرس سایتی را وارد کنید و آن کلمه در آن باشد،مانند کلمه ی SEX، فیلتر خواهد شد.ممکن است در برخی آی اس پی های ایران حروف XXX به همین ترتیب که پشت سر هم قرار گرفته باشند،فیلتر شده باشد.این نکته را در نظر داشته باشید که این لغات ممنوعه در هر جایی در آدرس که وجود داشته باشد،چه خود تایپ کنیم و چه در موتورهای جستجوگر،فیلتر خواهند بود.
اما ممکن است کلماتی را پیدا کنید که در لیست ممنوعه نباشند ولی در بعضی موتورهای جستجوگر فیلتر شده باشند.به عنوان مثال واژه ی "فیلترشکن" را اگر در گوگل جستجو کنید ممکن است به فیلتر برخورد کنید.در این مورد فیلترینگ بر اساس آدرس است و نه
براساس کلمه.در واقع هنگامی که شما واژه ای مانند "فیلترشکن" را در گوگل جستجو می کنید به یک آدرس که صفحه ی جستجوی گوگل برای واژه ی "فیلترشکن" است منتقل می شوید.آن آدرس از سایت گوگل که مربوط به جستجوی این کلمه است فیلتر شده نه خود واژه ی فیلترشکن.
ممکن است کلمات بیشتری را هم پیدا کنید که جستجوی آنها در موتورهای جستجوگر معروف،فیلتر شده باشد.شاید در سایتهای مختلف در اینترنت دیده باشید که می نویسند مثلا فلان کلمه هم فیلتر شد.در اینصورت نمی توانید آنها را در موتورها جستجوگر معروف سیرچ کنید.ولی شاید بتوانید جستجوگری را پیدا کنید و آن کلمات را بدون فیلتر در آنها جستجو کنید.
نکته: آی اس پی ها در ایران اغلب از نسخه ی آزمایشی نرم افزاری بنام Smart Filter استفاده می کنند که توسط یک شرکت آمریکایی بنام Secure Computing ساخته شده.به گفته ی مدیر کل این شرکت،آنها امتیاز استفاده از این نرم افزار را به هیچ سرویس دهنده یا نهاد اینترنتی در ایران نفروخته اند و استفاده ی آنها از این نرم افزار غیر قانونی است.مدیر شرکت Secure Computing می گوید که ما آی پی های ورودی از ایران را مسدود کرده ایم تا آی اس پی ها نتوانند از نسخه ی اصلی نرم افزار Smart Filter استفاده کنند.

 

SmartFilter web filter software

بحث در مورد فیلترینگ اینترنت بسیار مفصل است و نیاز به تأمل فروان دارد.
آی اس پی ها در ایران معمولا مبنای فیلترینگ سایتها را بر چند اساس در نظر می گیرند.
در سازمان فناوری اطلاعات ایران و در بخش مربوط به نظارت فیلترینگ،لیست سایتهایی را تهیه می کنند و به تمام آی اس پی ها می دهند و همزمان یا در مدت کوتاهی در تمام آی اس پی ها ی ایران آن سایتها فیلتر می شوند.
این کار معمولا بصورت ماهیانه صورت می گیرد و هر ما لیست جدید سایتهای ممنوعه که باید فیلتر شوند در اختیار آی اس پی ها قرار می گیرند و آنها موظفند که فیلتر کنند.
اما ممکن است سایتهایی را دیده باشید که در بعضی آی اس پی ها فیلتر شده باشند و در برخی دیگر فیلتر نشده باشند.دلیل آن این است که آن سایتها به اختیار خود آی اس پی ها فیلتر شده اند.مثلا صاحب آن شرکت ارائه دهنده ی سرویس اینترنت یا همان آی اس پی ، بطور اتفاقی به یک سایت برخورد می کند و تصمیم می گیرد آن را فیلتر کند.در واقع اینکار به دلخواه آنان است.البته بعضی آی اس پی ها این عمل را بصورت خیلی جدی تری دنبال می کنند و حتی یک تیم کامل مخصوص فیلترینگ دارند و در این راه هزینه هم می کنند.
در این چند سال سعی شده که فیلترینگ در ایران بطور هماهنگ تری صورت پذیرد و اکثر سایتهایی را که می بینید در یک آی اس پی فیلتر شده اند،در اکثر آی اس پی ها ی دیگر هم فیلتر هستند.
چه سایتهایی را فیلتر می کنند؟
عموما در ایران سایتهای سیاسی و اخبار و سایتها و وبلاگهای وابسته به گروهها و احزاب سیاسی ، در اولویت برای فیلترینگ قرار دارند.
در اولویت دوم برای فیلترینگ ، سایتهایی هستند که حاوی مطالب و عسکهای سکسی و گاهی عاشقانه که در ایران به عنوان سایتهای غیراخلاقی تلقی می شوند در اولویت سوم مبارزه و مسدود کردن ابزارهای مخلف عبور از فیلترینگ از قبیل سایتهای فیلترشکن،پروکسی،نرم افزار ها،وبلاگهای فعال در زمینه ی مبارزه با فیلترینگ و غیره قرار دارند.
مثلا،تقریبا تمامی سایتهای ارائه دهنده ی پروکسی در ایران فیلتر شده اند و خود پروکسی های آنها هم اکثرا فیلتر هستند.مگر اینه بتوانید سایت یا وبلاگی ناشناخته و گنام در زمینه ی ارائه ی پروکسی پیدا کنید.
در مورد مسدود کردن پروکسیها،بستگی به هر آی اس پی دارد که معمولا فیلتر کردن پروکسیها با چه پورتی را بیشتر مَد نظر قرار می دهد.شما با کمی برسی در مورد پروکسی می توانید به راحتی حساب کار آی اس پی خود را در دست گرفته و از نحوه ی
مسدود کردن پروکسیها توسط آن،مطلع شوید.در اینصورت به راحتی و در مدت زمان کوتاهی می توانید پروکسی مورد نیاز خود را بدست آورید در اولویت بعدی برای فیلترینگ،سایتهای دوستیابی قرار دارند که اورکات از همه ی آنها معروفتر است.
دیگر سایتها ممکن است سایتهایی از قبیل:مطالب سرگرمی و طنز،عکس،برخی سایتهای آموزشی،برخی سایتهای دانلود موزیک و به ویژه موزیکهای غربی و در رأس آن سبک متال، سایتها و وبلاگهای شخصیتها و غیره.
فیلترینگ در آینده چگونه خواهد بود؟
در آینده فیلترینگ براساس نوع تشخیص عکس و مطلب خواهد بود و کمی حالت هوشمند به خود می گیرد.به این صورت که
چند عکس را انتخاب می کنند و به سیستم معرفی می کنند و سیستم فیلترینگ هر سایتی را که پیدا کند و عکسی شبیه آن داشته باشد،آنرا فیلتر می کنند.یعنی فیلترینگ عسکها . محتویات عسکها را تشخیص می دهد و وقتی شما آدرس سایتی را وارد می کنید ، ابتدا توسط سیستم عکس و مطالب آن چک می شود و اگر عکس یا مطلبی پیدا کند که به آن مطلب یا عکس معرفی شده به سیستم،کمی شباهت داشته باشد،مانع ورود شما به آن سایت می شود و آنرا فیلتر می کنند.
شاید برای شما این مطلب کمی دور از ذهن و منطق به نظر آید.اما همین حالا نرم افزارهایی ساخته شده اند که اینکار را می کنند و عکسها را براساس نوع عکس تشخیص می دهند و می توان از این امکان برای سیستمهای نسل آینده ی فیلترینگ استفاده کرد.
مسلماً اشکلات زیادی در این سیستم بوجود خواهد آمد و اگر سیستم، عکس را به اشتباه تشخیص دهد،یک سایت به خاطر فقط یک عکس و آن هم نه عکسی که در لیست ممنوعه قرار دارد بلکه سیستم به اشتباه آن را شباهت با عکسهای ممنوعه می داند،بطور کامل فیلتر می شود.در اینصورت اصلا بعید نیست که سایت یاهو را به اشتباه فیلتر کند و یا مایکروسافت را و سایتهای ورزشی را و غیره.پیامدهای بروز چنین اتفاقی گفتن ندارد و خود شما به خوبی می دانید که چه خواهد شد.
آیا سایتهایی وجود دارند که نتوان آنها را فیلتر کرد؟
پاسخ به این سوال مثبت است.سایتهای که از پروتکل
SSL استفاده می کنند،قابل فیلتر شدن نیستند.حداقل تا به امروز روشی برای مسدود کردن آنها ارائه نشده. SSLیک پروتکل امنیتی اینترنت است که سایتهایی که از این پروتکل استفاده می کنند،علاوه بر آدرس عادی خود که آدرس دیگر هم دارند.
مثلا سایت ایگولد در اکثر آی اس پی های ایران فیلتر شده است.
http://e-gold.com
اما این سایت با توجه به اینکه از پروتکل امنیتی
SSL استفاده می کند،آدرسی به این صورت هم دارد:
httpS://e-gold.com
در این دو آدرس دقت کنید و تفاوت آدرس بالا با آدرس پایین را دریابید.ملاحظه می کنید که آدرس دوم یک
S اضافه دارد که نشانه ی استفاده از پروتکل SSL است.
به این ترتیب:
httpS
اما سایتهای کمی در اینترنت وجود دارند که از این پروتکل استفاده می کنند که عموما سایتهای تجاری و سایتهایی هستند که به ضریب امنیتی بالا احتیاج دارند.
دلیل اینکه سایتهای عادی در اینترنت کمتر از این پروتکل استفاده می کنند،هزینه ی بالا ی آن است.اشتراک هر پروتکل
SSL به همراه یک دامین و فضا حداقل 100 دلار هزینه دارد.
فیلترینگ در سالهای اخیر در ایران،تفاوتی با گذشته نکرده.تعداد سایتهای فیلتر شده در ایران بیشتر شده که کاربران فکر می کنند فیلتر در ایران شدیدتر شده و در مقابل آن نمی توان کاری انجام داد.در حالیکه اینطور نیست و فیلترینگ در ایران همان سیستم قدیمی است و همانطور که گفته شد ، فقط تعداد سایتهای فیلتر شده بالا رفته است ولی روش فیلترینگ همان است که بوده و مانند سابق ضعفهای فروانی دارد.
مهمترین مدرک برای اثبات این گفته، فیلتر کردن سایتهای فیلترشکن و پروکسیها و وبلاگهای مبارزه با فیلترینگ ، است.زیرا آی اس پی ها در ایران به خوبی می دانند که با استفاده از این سایتها و وبلاگها و ابزارها ، به راحتی می توان از فیلتر آنها عبور کرد.به همین آنها را فیلتر می کنند.
هماهنگی بیشتر بین آی اس پی ها برای فیلتر کردن سایتهای اینترنتی و ابزارهای عبور از فیلتر،موجب شده که برخی با مشکل مواجه شده و فیلتر را به عنوان یک مشکل اساسی ، همیشه با خود داشته باشند.
کافی است وقتی را برای تحقیق و برسی بیشتر در این مورد صرف کنید تا متوجه ضعفهای بی شمار فیلترینگ در ایران و در هر جای دیگری شوید.

کاریکاتور توهین آمیز روزنامه ایران

متاسفانه چند روز پیش روزنامه ایران کاریکاتور احمقانه ای چاپ کرد که باعث ناراحتی آذری ها و ترکها و همچنین بسیاری از هم وطنان شد

من با ابراز تاسف و انزجار از انتشار این کاریکاتور فقط جهت اطلاع رسانی و پاسخ به درخواستهای مکرر به این موضوع پرداخته ام

من به علت توهین موجود در این کاریکاتور آن را در وبلاگ قرار نمیدهم و شما میتوانید با آدرسهای موجود این کاریکاتور را ببینید

۱ـ صفحه روزنامه ایران که کاریکاتور توهین آمیز در آن چاپ شده بود : ( البته به صورت عکس )

http://www.arpapic.com/Images/arpapic3471.jpg

۲-قسمت توهین آمیز کاریکاتور که درشت تر شده (برای واضح خواندن):

http://www.golagha.ir/news/pic/soox2.jpg

۳ـ و این هم نتیجه:

 

۴ـ لینکهای مرتبط با این ماجرا:

مطلب و کاریکاتورهای اعتراض برانگیز روزنامه ایران
حرمت ایرانى/ عذرخواهی ایران
ما را خیال رنجش یاران مباد/ سرمقاله ایران جمعه
برکنارى طراح طنز «ایران جمعه»/ ایران
تجمع اعتراض‌آمیز تعدادی از دانشجویان در دانشگاه تهران
گزارش تصویری از تجمع 1 و 2
اعتراض دانشجویان آذری‌‏زبان به کاریکاتور روزنامه ایران دانشگاه زنجان را به تعطیلی کشاند / ایلنا
نماینده مرند و جلفا به چاپ مطلبی در یکی از روزنامه ها انتقاد کرد/ مهر
اعلمی، نماینده مجلس: بیش از همیشه به اتحاد و انسجام ملی نیازمندیم/ مهر
نایب رئیس مجلس: ملت ایران با هوشیاری توطئه ها را در نطفه خفه می کنند /مهر
نماینده تبریز: هشدارهای لازم به حد کافی داده شد و قضیه باید خاتمه یافته تلقی شود/ اجازه ندهیم احساسات اقوام جریحه دارشود/ مهر
کارتونیست طنز "ایران جمعه" برکنار شد/ هادیتونز
یادداشت هفته / رحیم بقال اصغری
چه خبر شده/ الپر
سواستفاده از کاریکاتور به نفع پان ترکها/ روبو
ویژه نامه اعتراض به کاریکاتور! / شمس تبریز
پراکنده هایی در مورد کاریکاتور روزنامه ایران/ یادداشتهایی برای مخاطب احتمالی/ آیدین فرنگی
اهانت به هموطنان ترک را محکوم می کنیم . اما...! / احمد باطبی
هارای هارای من تورکم/ تلفنچی/ الهه حمیدی
بگو جک جدید چی داری؟ عبید شاکی/ رضا ط ساکی
می‌پذیرم که این کاریکاتوریست، احتمالا حماقتی کرده که اصلا نمی‌دانسته .../ و... غیره/ جلال سمیعی
اخوی سوسکی نشوی! / اندیشه نو/ محسن حسینیان
شورش تمام عیار تبریز / تارنگار/ فردا
به بهانه اعتراض به روزنامه ایران صورت گرفت: درگیری‌‌های نسبتا گسترده در تبریز/ فردانیوز
صفارهرندی استعفا کند/ گزارش از دانشگاه امیر کبیر/ ایران خبر
وزیر کشور: کاریکاتوریست تفرقه‌افکن روزنامه ایران بازداشت می‌شود / فارس
روزنامه ایران توقیف موقت شد / ایسنا
به دلیل انتشار مطالب تفرقه‌افکن؛ روزنامه‌ی «ایران» توقیف و به دادگاه ارجاع شد/ ایسنا
" ایران" توقیف شد وزیر کشور: واکنش آذری‌‏ها به کاریکاتور روزنامه ایران به جا و قابل تحسین است / ایلنا
قاسم‌‏فر و نیستانی، سردبیر و کاریکاتوریست روزنامه ایران جمعه بازداشت شدند / ایلنا
کارتونیست روزنامه ایران جمعه بازداشت شد/ هادیتونز
طرح استیضاح وزیر ارشاد به خاطر چاپ کاریکاتور/ آرش صالحی
تاملی بر یک سؤ تفاهم از چند زاویه / یادداشت مهرداد قاسمفر، سردبیر ایران
«ایران» توقیف شد؛ «مانا» بازداشت/ زن نوشت/ پرستو دوکوهکی
مانا نیستانی را دریابید! / وارش/ آسیه امینی
سعید مرتضوی دادستان تهران در اخبار سراسری شبکه اول اعلام کرد که کاریکاتوریست و سردبیر ایران جمعه پس از بازجویی بازداشت و به زندان اوین معرفی شدند. / علی مصلح
روزنامه ایران قربانی اختلاف خبرگزاری و وزارت ارشاد / زن روزنامه نگار
مانا نیستانی و... / مداد پررنگ/ مهدی رحیمی زاده
کجاست آن نظر پاک خطا پوش؟/ حرفه خبرنگار/ فهیمه خضرحیدری
طرح استیضاح وزیر ارشاد برای چاپ یک کاریکاتور/ بی بی سی فارسی
دادستان تبریز: 54 نفر در ناآرامی‌های روزگذشته دستگیر شدند / ایسنا
گزارش کامل ایسنا از واقعه
خبرنگاران مرغ عزا و عروسی هستند/اکبر منتجبی
ناآرامی در تبریز به خاطر کاریکاتور یک روزنامه/ بازتاب
رفیق من «کاریکاتوریست تفرقه‌افکن» نیست.../ خسرو نقیبی
دوم خرداد 85/ حمیدرضا پورنصیری
"مانا"ی مطبوعات ایران را دریابید/ مریم شبانی
کاریکاتور همه ماجرا نیست!/ امید معماریان
کارتونیست خاطی است اما هدف نیست/ شرح/ حسین منصور
مدیر مسئول روزنامه ایران: انتشار کاریکاتور عمدی نبوده ولی به قانون احترام می گذاریم / بیش از همیشه نیاز به همدلی و همفکری داریم مهر
زنگ خطر برای کاریکاتوریست های ایران/یادداشتی از هادی حیدری/ هادی حیدری
در بیانیه کارکنان و خبرنگاران روزنامه ایران تاکید شد :رسانه ای که نام "ایران" را بر تارک خود دارد هیچگاه شیپور تفرقه به دهان نمی گیرد/ مهر
بنده خدا شده نماد تمام اشتباهاتی که ما دستجمعی مرتکب شده ایم ... / آقای او/ آرمین سنقری
معاون اول قوه قضائیه در جمع خبرنگاران: صاحبان قلم در مدل اختلاف‌افکنی دشمن عمل نکنند ، مردم هوشیار باشند که یک کاریکاتور و حرکت ناصواب موجب تحریک آنها نشود/ ایسنا
کوهکن (عضو هیئت رئیسه مجلس): دشمنان قصد بهره برداری از ناآرامی‌ها را دارند / فارس
اعلمی: محدود و معطوف کردن اعتراضات روزهای اخیر به انعکاس یک طنز موهن در روزنامه مذکور و متوجه کردن تقصیرات و انگشت اتهام به سوی چند نفر از دست‌اندرکاران مطبوعاتی نشان ساده‌انگاری و سطحی‌نگری است./ فارس
مردم تبریز علیه عناصر فرصت طلب و اهانت‌کنندگان راهپیمایی کردند / ایرنا
معاون دادستان تهران: مدت توقیف روزنامه ایران با نظر دادسرا و رای دادگاه مشخص می‌شود ، اظهارات 2 متهم این پرونده اخذ شده است و هم اکنون بازپرس در حال تکمیل پرونده است که پس از تکمیل کیفر خواست به دادگاه ارسال می‌شود. / فارس
پیامدهای ناگوار یک کاریکاتور/ ایران کارتون
جسارت به ملت غیور ایران از دریچه هنر/ ماری مهرمند
راستی شما خنده تان نمیگیرد...؟/یادداشتی از بزرگمهر حسین پور/ هادیتونز
بیانیه جمعی از کاریکاتوریست‌های ایران در رابطه با ماجرای کاریکاتور «ایران جمعه»/ ایران کارتون
دشمنان ایران عزیز،پرچم جمهوری آذربایجان در دست اغتشاشگران ، برای مانا نیستانی که قربانی توطئه تجزیه طلبان شده / راز سر به مهر/ محمد معینی
در میان دو توحش/ نسل فردا/ فواد شمس
بهترین نوع اعتراض تحریم روزنامه از سوی کسانی است که می پندارند به آنان توهین شده نه جلوگیری از فروش یک رسانه در یک منطقه .... / آزادی بیان/ سعید پورحیدردرباره آن کاریکاتور جنجالی!

۵ـ شما می توانید آخرین وقایع را از طریق این وبلاگها پیگیری کنید:

http://bijar-az.blogsky.com/

http://qeydar.blogfa.com/