توفان ۸۲

من برگشتم

توفان ۸۲

من برگشتم

دلیل از کار افتادن صدها سایت ایرانی حمله اینترنتی بود

  بی بی سی - صبح روز سه شنبه، صدها سایت اینترنتی از جمله سایت روزنامه همشهری، خبرگزاری فارس، سایت جستجوگر پارسیک و سرویس دهنده وبلاگ "بلاگفا" از کار افتادند.

بروز این مشکل زمانی خبرساز شد که سایت "ایران کارتون" خبر هک شدن خود را منتشر کرد.

این سایت که با همکاری روزنامه همشهری "مسابقه بین المللی کاریکاتور با موضوع هولوکاست" را برگزار می کند گفته است روز دوشنبه "مورد حمله هکرها" قرار گرفته و چند ساعت از کار افتاده است.

روزبه هاشمی ها مدیر شرکت "روند تازه" که شرکت میزبان صدها سایت ایرانی از جمله روزنامه همشهری و خبرگزاری فارس است، در گفتگو با بخش فارسی بی بی سی عامل اختلالات ایجاد شده در سرورهای این شرکت (رایانه های میزبان سایت ها) را یک "حمله اینترنتی (Denial-of-service attack) گسترده به شبکه رایانه ای این شرکت" عنوان کرد.

در همین حال به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، جمال کریمی راد سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال خبرنگاری که قطع سرور سایت های ایرانی را به دولت کانادا نسبت می داد، گفت: "این حرکت، حرکتی غیر قانونی است و با مساله‌ آزادی بیان و حقوق بشر که آنها ظاهرا سردمدار آن هستند، در تعارض جدی قرار دارد".

اقای کریمی راد بدون ارائه شواهدی مبنی بر قطعیت این اقدام از سوی دولت کانادا، به صاحبان سایت ها پیشنهاد کرد: "این سایت‌ها می‌توانند اعتراض خود را به مجامع جهانی برسانند و به دولت کانادا نیز اعتراض کنند که چرا این اقدام نسبت به سایت‌های ایرانی صورت گرفته است".

حمله صبحگاهی

آقای هاشمی ها امکان ارتباط این حمله را با مسابقه کاریکاتور هولوکاست توسط روزنامه همشهری رد نمی کند اما می گوید برای اظهار نظر قطعی و پیگیری تبعات این حمله به زمان بیشتری نیاز است.

وی افزوده است که پیش از این حمله هیچ پیغام تهدیدآمیزی دریافت نکرده و از سوی هیچ دولت یا مقام رسمی نیز برای حذف سایتی خاص تحت فشار قرار نگرفته است.

"حمله داس" یا Denial-of-service attack، حمله به رایانه یک سیستم یا شبکه است که موجب اختلال در امر خدمات رسانی به کاربران آن رایانه می گردد. در جریان این حمله معمولا با اشغال پهنای باند شبکه مورد نظر، دسترسی به سایت های موجود در آن شبکه غیر ممکن می گردد.

آقای هاشمی ها می گوید این حمله ساعت ۶ صبح روز سه شنبه (به وقت تهران) آغاز شده و دسترسی به سایت هایی که از خدمات شرکت "Our Iran" از زیر مجموعه های شرکت "روند تازه"، استفاده می کردند را مختل کرده است.

وی می افزاید هم اکنون حمله متوقف شده و سایت های ایرانی به مرور در دسترس قرار می گیرند هرچند مسئولان شرکت برای پیشگیری از تکرار حمله، دسترسی به سایت هایی که مشخصا هدف قرار گرفته اند را تا اطلاع ثانوی برقرار نخواهند کرد.

'قربانی سیاست'


روزبه هاشمی ها خسارات وارده ناشی از این حملات را بزرگ خوانده و با اشاره به دستکاری سایت های دانمارکی گفته است: "در این رویداد سایت های زیادی ساعت ها از کار افتاده اند و متاسفانه بیشتر، این شرکت های تجاری هستند که در این مواقع، مستقیما قربانی سیاست شده و ضرر و زیان اقتصادی را متحمل می شوند".

مسئولان مسابقه اینترنتی هولوکاست، خود احتمال داده بودند که سایت های مرتبط هدف حملات اینترنتی قرار گیرند.

سازمان دهندگان این مسابقه در گفتگو با خبرنگاران گفته بودند که انتظار دارند "سایت این روزنامه، که از یک سرور آمریکایی استفاده می کند، مسدود" شود و در نتیجه تصمیم گرفته اند از سایت های دیگری برای ارایه کاریکاتورهای ارسالی استفاده شود.

در همین حال گفته می شود برخی از سایت های نشان دهنده این کاریکاتورها نیز با مشکلات فنی مواجه شده اند. با توجه به اینکه در این زمینه تهدیدی منتشر نشده، نشانه ای در دست نیست تا بتوان با قطعیت از کار افتادن سایت های ایرانی را با ماجرای کاریکاتورها مربوط دانست.

هفته گذشته حدود هزار سایت دانمارکی مورد حمله خرابکاران اینترنتی (هکرها) قرار گرفتند. خرابکاران موفق شدند به طور موقت صفحه اول سایت ها را با پیام هایی که چاپ کاریکاتورهایی درباره پیامبر اسلام را محکوم می کرد جایگزین کنند.

مدیر شرکت ایرانی "روند تازه" که دفتر اصلی آن در کانادا قرار دارد به بی بی سی گفته است "اطلاعی از دستکاری احتمالی (تغییر یا حذف محتوا) در سایت های ایرانی" ندارد، "اما سایت های این شرکت هدف چنین دستکاری هایی قرار نگرفته اند".

آقای هاشمی ها می گوید "تمهیدات امنیتی لازم برای مقابله با حملات مشابه" اتخاذ شده است.

شرکت "روند تازه" میزبان صدها سایت اینترنتی فارسی است که بسیاری از آنها خود، سایت های اینترنتی زیادی را پشتیبانی می کنند.

روایت ناگفته از پشت پرده کاریکاتور روزنامه دانمارکی

روایت ناگفته از پشت پرده کاریکاتور روزنامه دانمارکی

صحنه‌گردانان این ماجرا در پی آن بودند که با واکنش شدید و انحصاری دولت ایران و به ویژه محمود احمدی‌نژاد به ماجرای کاریکاتورها، زمینه دیگری برای برخورد با ایران ایجاد کند. نویسنده آمریکایی، از جلسه‌ای خبر داده که در می سال 2005 با حضور شماری از تئوری‌پردازان راه‌اندازی جنگ عراق، درباره این سوژه‌ تصمیم‌گیری شده است.

در حالی که نزدیک به بیست روز از دور اصلی اعتراضات شدید مسلمانان جهان به کاریکاتورهای موهن روزنامه دانمارکی می‌گذرد، برخی تحلیل‌ها، که برگرفته از اطلاعات منتشره در جامعه آمریکاست، حاکی از آن است که هدف اصلی نشر این کاریکاتورها، ایجاد فضای تبلیغاتی شدید علیه جمهوری اسلامی بوده است.

به گزارش خبرنگار «بازتاب»، موضعگیری‌های رایس، وزیر خارجه آمریکا و چند رسانه اصلی ایالات متحده، حاکی از تلاش آنها بر این نکته بود که در افکار عمومی جهان، محور اصلی اعتراضات به کاریکاتورها را ایران و سوریه بدانند که به ویژه حمله به سفارت دانمارک در این دو کشور و آتش زدن بخش‌هایی از آن به صورت گسترده در رسانه‌های آمریکایی منعکس شد.

صحنه‌گردانان این ماجرا در پی آن بودند که با واکنش شدید و انحصاری دولت ایران و به ویژه محمود احمدی‌نژاد به ماجرای کاریکاتورها، جنگ روانی دیگری علیه جمهوری اسلامی ایران به راه بیفتد و زمینه دیگری برای برخورد با ایران ایجاد کند.


با این حال، مواضع هماهنگ و غیرمنتظره ملت‌های مسلمان در سراسر جهان و حتی در خود اروپا، این سناریو را با شکست روبه‌رو و حتی موضع جمهوری اسلامی ایران در برابر غرب را تقویت کرده است.

این گزارش می‌افزاید: برخی نویسندگان آمریکایی نیز با اشاره به شواهدی، از نقش لابیست‌های نومحافظه‌کار و تندروی آمریکایی در جریان کاریکاتورها خبر می‌دهند؛ از جمله «وبستر گریفین»، نویسنده منتقد آمریکایی، از جلسه‌ای خبر داده که در گروه «بیلدر برگر» و در می سال 2005 با حضور شماری از تئوری‌پردازان راه‌اندازی جنگ عراق برگزار و درباره چنین سوژه‌ای تصمیم‌گیری شده است.

وی در مقاله‌ای می‌نویسد: نخستین مرحله انتشار کاریکاتورها در دانمارک، در سپتامبر سال 2005 بود. این جلسه با شرکت و حضور فاشیست‌های محافظه‌کار مهمی چون «مایکل لدین»، «ریچارد پرل» و «ویلیام لوتی» همراه بود که همه به خاطر نقش‌‌هایی که در تجاوز به خاک عراق داشتند، انتخاب شده بودند. آنان به غیر از عراق، در مواردی چون پرونده «Plame»، جعل اسناد کیک زرد نیجریه، پرونده اختلاس «لرد کونراد بلک»، حضور داشتند؛ هر سه نفر از طرفداران متعصب جنگی بزرگ‌تر علیه ایران بودند، البته به امید این‌که اتهامی به آنان زده نشود و در معرض اتهام نباشند. دیگر شرکت‌کنندگان و حاضران شامل افرادی از هلند، بلژیک و طبقه سلطنتی اسپانیا، راکفلر و بانکداران بین‌المللی بودند. همچنین، دیگر شرکت‌کننده اصلی این گروه «باواریایی»، عضو ثابت و همیشگی پنج سال گذشته؛ یعنی «آندرس الدرپ» از دانمارک بود. «آندرس الدرپ» رئیس گروه DONG (گاز طبیعی و نفت دانمارک) و همسر «مرت الدرپ»، مدیرمسئول Jyllands- posten؛ روزنامه‌ای که برای نخستین بار کاریکاتورهای پیامبر را منتشر ساخت.

گروه «بیلدر برگر» پس از جنگ جهانی دوم شامل «پرنس فیلیپ» عضو SS نازی، پرنس برنارد از هلند و نماینده یکی از نقاط کلیدی بود و تحت ریاست انگلیس ـ آمریکا ملاقاتی داشتند تا اتفاق‌نظرهای مربوط به موارد آغازین استراتژی بزرگ‌تر را به تصویب رسانند.

وی می‌افزاید: دانمارک تا حد گسترده‌ای، عروسک خیمه‌شب‌بازی انگلیس در دو قرن گذشته بوده است؛ از زمانی که «لرد نیلسون»، ناوگان دانمارکی را در یک حمله مخفیانه در کپنهاک سوزاند، به موقعیت دانمارک به عنوان یک قدرت مستقل، پایان داد.

سردبیر روزنامه «Jyllands Posten» که دستور انتشار کاریکاتورها را صادر کرده، «فلمینگ رز» است. او ارتباطات گسترده‌ای با «دانیل پایپز» نومحافظه‌کار، گرداننده «Compus Watch» دارد؛ یک سازمان نئو ـ مک‌کارتی که یا پروفسورهای آمریکایی منتقد اسرائیل را بدنام می‌کند یا با فلسطینیان اظهار همدردی می‌کند.

بوش می‌خواست، دانیل پایپز را به ریاست شورای صلح مؤسسه آمریکایی درآورد، چراکه بازوی تحت حمایت مالی دولت برای وزارت خارجه است و مسئولیت سازماندهی کنفرانس‌ها و انتشار کتاب را بر عهده دارد. وقتی پایپز افراطی خارج شد تا بتواند اعتبار بیشتری کسب کند و حکم تأیید سنا را برای پستش به دست آورد، بوش، در تابستان 2003 نامزدی او را با یک حکم تأیید موقت به یک دوره کوتاه‌مدت در USIP، بدون اعلام تأیید از سوی سنا، مطرح کرد.

«فلمینگ رز»، جزییات مکالمه خود با «رانیل پایپز» در مقاله‌ای دیگر شرح داده است. آنان درباره نیاز به انسجام اروپا برای جنگ تمدن‌ها در برابر جهان اسلام صحبت کرده بودند.

رز نوشته است: پایپز از این امر شگفت‌زده شده که هشدار و زنگ خطری در اروپا، بزرگ‌تر از اسلام ـ که به مراحل باروری و شکوفایی از حس تضعیف‌شده‌اش رسیده ـ وجود ندارد.

«وبستر گریفین» در پایان می‌نویسد: ارتباط چنین توافقات نژادپرستانه در انتشار کاریکاتورهای محمد(ص) باید از شفافیت کافی برخوردار باشد.

نکته های جالب در گوشی های نوکیا!

نکته های جالب در گوشی های نوکیا!

قصد داریم نکته هایی بسیار جالب در مورد گوشی های نوکیا را به شما معرفی کنیم که قطعا از بسیاری از آنها بی خبر بوده اید ، این ترفند را حتما بخوانید چون جدأ سطح اطلاعات شما در مورد گوشی های نوکیا بالا میبرد.

آیا میدانستید که برای در دسترس نبودن میتوانید از فویل آلومینیوم استفاده کنید و آن را دور گوشی بپیچید ، یعنی گوشی را با آن بسته‌بندی کنید؟

- آیا میدانستید که در صورت استفاده از تصاویر متحرک در Background گوشی مصرف باطری فوق العاده بالا می‌رود؟

- آیا میداسنتید که نصب و پاک کردن برنامه‌ها در موبایل هیچ ضرری برای گوشی ندارد و فقط در طولانی مدت باعث انباشته شدن فایلهای کوچکی از هر برنامه در گوشی می شود که با مستر ریست کردن گوشی قابل حل می‌باشد؟

- آیا میدانستید در گوشی های 6600 نمی‌تونید فایل Mp3 رو برای زنگ گوشی انتخاب کنید؟

- آیا میداسنتید برای گوشی های 6600 هدفون وجود ندارد؟

- آیا میداسنتید که هیچ برنامه ای برای رادیو در گوشی های 6600 وجود ندارد. برای رادیو گوشی باید مجهز به تیونر سخت افزاری باشد و چون در گوشی‌ها این قطعه سخت افزاری وجود ندارد پس نمی‌توان از برنامه‌ای برای رادیو استفاده کرد؟

- آیا میدانستید که به انتخاب مردم امریکا بهترین آنتی ویروس KasperSky می‌باشد که قابلیت آپدیت شدن و حذف ویروس را دارد و نسبت به آنتی ویروسهای دیگر مصرف باطری را کمتر بالا می‌برد؟

- آیا میدانستید با نگه داشتن کلید منو ، تمامی برنامه های در حال اجرا نمایان میشود و با انتخاب دکمه C برنامه مورد نظر بسته میشود؟

- آیا میدانستید درحالتی که صفحه کلید قفل است ، بدون اینکه لازم باشد قفل صفحه کلید را باز کنید ، با فشردن کلید on/off می توانید لامپ صفحه نمایش را روشن کنید تا مثلا ساعت را ببینید یا وضعیت باتری گوشی را چک کنید؟

- آیا میدانستید برای شارژ باطری بهتر است که گوشی را خاموش کرده و بعد شارژ کنیم؟

مختصری از زندگینامه امام حسین ( علیه السلام )

 

نام : حسین (سومین امام که به امر خداوند تعیین شده است )
کنیه :ابو عبد اللّه

لقب : خامس آل عبا، سبط، شهید، وفى ، زکى
پدر : حضرت على بن ابى طالب (ع )
مادر: حضرت فاطمه (س )
تاریخ ولادت : شنبه سوم شعبان ، سال چهارم هجرى
مکان ولادت : مدینه
مدت عمر : 57 سال
علت شهادت : پس از روى کار آمدن یزید، امام که او را نالایق  میدانست تن به ذلت بیعت و سازش با او را نداد و براى افشاى او به فرمان خدا از مدینه به مکه و سپس به طرف کوفه و کربلا حرکت کردند و همراه با یاران خود با لب تشنه توسط دشمنان اسلام شهید شدند.
قاتل : صالح بن وهب مزنى ، سنان بن انس و شمر بن ذى الجوشن ، (لعنت خدا بر آنها)
زمان شهادت : جمعه دهم محرم ، سال 61 هجرى
مکان شهادت و دفن : کربلا

سال از دوران کودکى را در زمان حیات پر برکت رسول خدا (ص ) سپرى نمود. او شجاعترین امت حضرت محمد (ص ) بود و شجاعت حضرت محمد (ص ) و حضرت على (ع ) در ایشان جمع بود.
خداوند در تربت ایشان شفا، و در داخل حرم امام حسین (ع ) استجابت دعا را قرار داده است . پیامبر (ص ) در حقش فرمود: احب اللّه مَن احب حسینا یعنى : خداوند دوست میدارد کسى را که حسین را دوست بدارد. پیامبر(ص ) در حق او و برادر گرامى اش امام حسن (ع ) فرمود: دو فرزند من حسن و حسین پیشوایان امت مى باشند خواه زمام امور به دست بگیرند و یا نگیرند.
پس از شهادت امام حسن (ع ) در سال 50 هجرى ، امام حسین (ع ) عهده دار امر امامت گردید. معاویه پس از بیست سال حکومت ظالمانه و قتل و کشتار شیعیان به ویژه، در سال 60 هجرى مرد و بر خلاف قرارداد صلح با امام حسن(ع)، پسرش یزید را به جاى خود قرار داد. یزید فردى فاسد و شرابخوار و مخالف با اسلام بود. او علناً مقدسات اسلامى را  زیر پا مى گذاشت و آشکارا شراب مى خورد. امام حسین علیه السلام از همان آغاز کار با او به مخالفت برخاست .
یزید نامه اى به حاکم مدینه نوشت و به او دستور داد که از امام حسین (ع ) براى یزید بیعت بگیرد و اگر حاضر نشد او را به قتل برساند. امام (ع ) که حاضر به بیعت کردن با یزید نبود با خانواده خود از مدینه به مکه رفتند. در این هنگام مردم کوفه که از مرگ معاویه با خبر شده بودند نامه هاى زیادى براى امام حسین (ع ) نوشتند و از او خواستند تا به عراق و کوفه بیاید. امام حسین (ع ) نیز مسلم بن عقیل را به کوفه فرستاد. ابتدا هزاران نفر از مردم کوفه با مسلم بن عقیل همراه شدند. اما با ورود عبیداللّه بن زیاد که از طرف یزید به حکومت کوفه گمارده شده بود و بسیار حیله گر و بى رحم بود، مردم کوفه فریب اقدامات او را خورده و پیمان شکنى کردند و مسلم را تنها گذاشتند.
در نتیجه عبیداللّه ، مسلم بن عقیل را دستگیر نموده و به شهادت رسانید. هنگامى که در ابتدا مردم کوفه با مسلم بیعت کردند، مسلم نامه اى به امام حسین (ع ) نوشت و به ایشان اطلاع داد که به کوفه بیاید. امام حسین (ع ) با خانواده و یاران خود به طرف کوفه حرکت کرد و در نزدیکى کوفه بود که خبر پیمان شکنى مردم کوفه و شهادت مسلم را آوردند. عبیداللّه بن زیاد که با شهادت مسلم بر اوضاع کوفه تسلط پیدا کرده بود حر بن یزید ریاحى را براى زیر نظر گرفتن امام حسین (ع ) و همراهانش فرستاد. و سپس عمر بن سعد را با سى هزار نفر به کربلا اعزام نمود. او به عمر بن سعد وعده داده بود که اگر امام حسین (ع ) را به شهادت برساند او را حاکم رى خواهد کرد.
عمر بن سعد که به طمع حکومت رى به کربلا آمده بود از هیچ ستمى فروگذار نکرد. دستور داد امام حسین (ع ) و یارانش را محاصره کنند و آب را بر روى آنان ببندند. یاران امام حسین (ع ) که از شجاع ترین افراد بودند روز دهم محرم (عاشورا) در حالى که بیش از 72 تن نبودند یکى پس از دیگرى در دفاع از امام زمان خود یعنى امام حسین (ع ) با عزت و آزادگى به شهادت رسیدند. حر بن یزید ریاحى نیز که ستمگرى سپاه عمر سعد و حقانیت امام حسین (ع ) را مشاهده کرد به سپاه امام پیوست و به شهادت رسید.
واقعه کربلا گرچه از نظر زمان کوتاه بود و تنها یکروز از صبح تا عصر به طول انجامید اما لحظه لحظه آن درس شهامت و ایثار و فدا کارى ، ایمان و اعتقاد و اخلاص بود. واقعه کربلا دانشگاهى است که از طفل شیرخوار تا پیرمرد محاسن سفیدش به بشریت درس آزادگى مى آموزد. خون هاى مطهر امام حسین (ع ) و یارانش به اسلام حیات تازه بخشید و زمینه سرنگون شدن دودمان فاسد اموى را فراهم آورد.
امام حسین علیه السلام روز دهم محرم سال 61 هجرى ، در سن 57 سالگى در کربلا به شهادت رسید. مرقد ایشان و برادر فداکارش اباالفضل و فرزندان و یارانش در شهر کربلا در عراق قرار دارد.

وقایع مهم تاریخ اینترنت در ایران


سال 1368

مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات (IPM) به منظور ایجاد و اداره پروژه‌های تحقیقاتی و اشاعه تماس علمی بین دانشگاه‌های ایران و موسسات بین المللی آغاز بکار کرد.


سال 1371

تعداد کمی از دانشگاه‌های ایران، از جمله دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه گیلان، توسط مرکز تحقیقات فیزیک نظری و از طریق پروتکل UUCP به اینترنت وصل می‌شوند تا با دنیای خارج ایمیل رد و بدل کنند.


سال 1372

مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات،‌ بعنوان تنها نهاد ثبت اسامی قلمرو [ir.] در ایران به رسمیت شناخته می‌شود. این قلمرو مشخّصه تعیین شده برای هویّت ایران در فضای اینترنت است.


سال 1373

مؤسسه ندا رایانه تأسیس می‌شود. پس از راه‌اندازی اوّلین بولتن بورد (BBS)، در عرض یک سال نیز اوّلین وب سایت ایرانی داخل ایران را راه‌اندازی می‌کند. همچنین، این مؤسسه روزنامه «همشهری» را به زبان فارسی در اینترنت منتشر می‌کند، که این اوّلین روزنامه رسمی ایرانی در وب محسوب میشود. در همین سال بدنبال اتصال به اینترنت از طریق ماهواره کانادائی «کد ویژن» (Cadvision)، مؤسسه ندا رایانه فعالیت بازرگانی خود را بعنوان اوّلین شرکت خدمات سرویس اینترنتی (ISP) آغاز می‌کند.


سال 1374

مجلس ایران تأسیس شرکت «امور ارتباطات دیتا» تحت نظر شرکت مخابرات ایران را تصویب می‌کند و مسؤلیت توسعه خدمات دیتا در سطح کشور را بطور انحصاری در اختیار آن شرکت قرار می‌دهد.


سال 1376

خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (IRNA) وب سایت خود را از طریق شرکت مخابرات انگلستان انتشار می‌دهد. بعداً آنرا به آمریکا منتقل می‌کند تا بوسیله وب سرور شرکت GPG منتشر شود.


سال 1377

پروژه یونیکد در ایران با قرارداد شورای عالی انفورماتیک و همکاری بنیاد دانش و هنر واقع در انگلستان و با نظارت و مدیریت فنّی دانشگاه صنعتی شریف تحت عنوان «فارسی وب» آغاز می‌شود. هدف پروژه اینست که با گنجاندن کامل و جامع الفبای فارسی در استاندارد یونیکد، نشر فارسی در کامپیوتر، مخصوصاً اینترنت و وب، استاندارد شود و اصولاً مشکل قلم (فونت) های غیر استاندارد موجود در نرم افزارهای ایرانی حل شود.


سال 1379

شرکت IranGate.net در شهر اصفهان تأسیس می‌شود تا بعنوان یک ISP خدمات اینترنتی را بطور اختصاصی به شهرهای پر جمعیت غیر از تهران ارائه دهد. در پایان همین سال ایران بطور رسمی عضو کنسرسیوم یونیکد می‌شود.


سال 1380

برای اوّلین بار پدیده وبلاگ نویسی در ایران آغاز می‌شود. درست یک سال بعد، بنا بر آمار غیر رسمی تعداد وبلاگ نویسان از مرز 15000 نفر می‌گذرد.


سال 1381

اوّلین سرویس وبلاگ نویسی ویژه فارسی زبانان در وب سایت Persianblog.com در ایران آغاز بکار می‌کند. هدف تیم ارائه دهنده این سرویس مجانی ایجاد محیطی کاملاً فارسی از جمله متن نویس سازگار با زبان فارسی، تقویم شمسی و سیستم نظرخواهی فارسی، و متمرکز نمودن وبلاگ نویسان فارسی زبان در یک سایت و در نتیجه افزایش بینندگان این وبلاگ‌ها است.

در عرض هفت ماه نزدیک به 21000 ایرانی برای استفاده از این سرویس ثبت نام می‌کنند.