توفان ۸۲

من برگشتم

توفان ۸۲

من برگشتم

وفات حضرت معصومه (ع) تسلیت باد

سالروز وفات حضرت معصومه (ع) بر تمام شیعیان و دوستداران آن حضرت تسلیت باد

حضرت معصومه (س) پرورش یافته دامان عصمت و طهارت است و برترین دختر امام موسی بن جعفر (ع) به شمار می رود. نگاهی گذرا به زندگی آن حضرت باعث فزونی محبت و عشق به او خواهد شد. ان شاءالله.
ولادت :
حضرت معصومه (س) در سال 173 هجری قمری در شهر مدینه دیده به جهان گشود و تا سن 6 سالگی در سایه مهر و محبت پدر رشد و کمال یافت. مادرش نجمه کنیزی بود که از دیار مغرب به خانواده وحی راه یافت و علوم اسلامی را در این منبع وحی فرا گرفت. و افتخار همسری امام موسی بن جعفر (ع) را پیدا کرد. حمیده مادر امام کاظم (ع) می فرماید: نجمه بانویی است که هرگز بهتر از او ندیدم و هیچ تردیدی ندارم که اگر خداوند فرزندی از او عنایت کند، نسل طیب و طاهری از او پدیدار خواهد ساخت... .
گرد یتیمی :
خفقان حاکم و ظلم هارون الرشید باعث شد که هنوز 6 بهار از زندگی حضرت معصومه (س) نگذشته، خبر زندانی شدن پدر را برای دومین و آخرین بار بشنود . او چهار سال در انتظار قدوم پدر نشست و با ! 4;اخره خبر جانگذار شهادتش را شنید.
دوری برادر:
در سال 183 هجری قمری که پدر را از دست داد ، چشم امیدش به برادرش امام رضا (ع) بود . سال 200 هجری امام رضا (ع) با تهدید و اجبار مامون به مرو سفر فرمود. حضرت معصومه (س) که در 27 سالگ! ;ی به سر می برد ؛ سخت ترین لحظات را درک می کرد . به ویژه وقتی از برادرش شنید که دیگر از این سفر بر نمی گردد.
شوق دیدار :
یک سال از مسافرت اجباری امام رضا (ع) می گذرد که حضرت معصومه (س) نامه ای از برادر دریافت می کند و تصمیم می گیرد به دیدار او برود. کاروانی شامل تعدای از خواهران حضرت و برادران به راه میافتند.
سفری نیمه تمام:
کاروان حضرت معصومه (س) مسیر خود را به شوق دیدار برادر طی میکرد تا به ساوه رسید . ماموران عباسی که همه جا در کمین اهل بیت بودند وقتی خبر ورود کاروان را شنیدند به آنان حمله کرده و 22 نفر از همراهان حضرت را به شهادت رساندند. و احتمالا حضرت معصومه (س) را نیز مسموم ساختند . به هر دلیل بیماری ، بدن حضرت را ضعیف نمود.
انتظار قدوم نور در قم :
تا قم چقدر راه است؟ این سخنی بود که حضرت پس از بیماری به زبان آورد . وقتی به او گفتند که ده فرسخ ، حضرت دستور حرکت را صادر فرمود. ظاهرا در تفرش نیز به کاروان غریبانه آنان حمله شد تا بالاخره به شهر قم که شهر تشیع بود، رسید.
موسی بن خزرج وعده ای از محبان اهل بیت (ع) به استقبالش شتافتند و موسی حضرت را به خانه خود آورد. تن رنجور و احتمالا مسموم آن حضرت طاقت ادامه سفر را نداشت .
پرواز روح:
17 روزی که در قم بود به راز و نیاز با معشوق و معبود خویش مشغول بود تا اینکه در سن 28 سالگی به سویش پر کشید. مورخین روز وفاتش را دهم یا دوازدهم ربیع الثانی سال 201 قمری نقل کرده اند.
مشایعت نور:
مردم قم که شیفته اهل بیت بودند وقتی خبر وفات آن بانو را شنیدند به منزل موسی بن خزرج آمده و بدن پاکش را از همانجا تا قبرستان بابلان تشییع کردند.
پیرمرد با تقوا و بسیار پیری میخواست مراسم تدفین را انجام دهد که ناگهان دو سوار نقاب پوش که به نظر می رسد امام رضا و امام جواد (ع) بودند، از طریق طی الارض حضور یافته و مراسم را انجام دادند.
ویژگیها:

1. فداها ابوها : روزی جمعی از شیعیان وارد مدینه می شوند و تعدادی پرسش از خاندان امامت داشتند . اما امام موسی بن جعفر و امام رضا (ع) تشریف نداشتند. مسافران غمگین قصد بازگشت داشتند که حضرت معصومه (س) که هنوز به سن بلوغ هم نرسیده بود، پاسخ پرسشهای! آنان را می نویسد . شیعیان در حال ترک مدینه با امام کاظم (ع) روبرو شده و شرح ماجرا را بازگو می کنند و دستخط حضرت معصومه (س) را نشان پدر میدهند. امام بسیار مسرور گشته و می فرماید: فداها ابوها

2. فضیلت زیارت: حضرت معصومه (س) امامزاده ای است که زیارتنامه اش از ناحیه معصوم صادر شده است. زیارتنامه ای که هم اکنون خوانده می شود همان زیارتنامه مشهوری است که امام رضا (ع) به سعد بن سعد آموخت. امام صادق و امام رضا و امام جواد(ع) در احادیث مختلفی زیارت حضرت معصومه (س) را مساوی با روزی شدن بهشت می دانند.

3. شفیعه: حضرت فاطمه معصومه (س) بعد از حضرت فاطمه زهرا (س) دومین زنی است که نص اهل بیت (ع) دارای مقام شفاعت است. امام صادق (ع) می فرماید : زنی از فرزندان من در قم از دنیا می رود که نامش فاطمه است و به شفاعت او، همه شیعیان وارد بهشت می شوند.

4. دست شفا: حضرت معصومه (س) از جمله افرادی است که بر اثرکمال عبودیت و عرفان و دستیابی به مقامات عالی معنوی به مرحله ای رسید که دارای کرامت شد. کرامات زیادی از حضرت معصومه (س) نقل شده که علاقه مندان می توانند به مجموعه آثار کنگره حضرت فاطمه معصومه (س) مراجعه کنند.

نظرات 1 + ارسال نظر
مجید علویان 1385/03/06 ساعت 10:32

بابا حسین آقا کارت خیلی بیسته خیلی قشنگ بود فقط حیف که نشد سیوش کنم. اگر میتونی بگو چطور سیوش کنم. برای سایت خودمون میخواهمش.

من نفهمیدم کدوم قسمت رو میخواهید سیو کنید

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد